Børneteaterprisen 2006

Motivationen

Horsens Kommunes Børneteaterpris uddeles hvert år i forbindelse med børneteaterfestivalen. Årets pris blev lørdag aften overrakt til Det Fortællende Teater. Ved prisoverrækkelsen læste Borgmester Vagn Ry Nielsen komitéens begrundelse for at tildele Det fortællende Teater prisen.

“- At spille teater er mange ting. Teatret rummer mange facetter, og at kunne kunsten kræver sit. Der skal dygtige skuespillere til, så vi har nogen at leve med, en scenografi til at sætte rammen, lys til at oplyse og understrege det vi ser. Kostumer. Iscenesættelse… teatret er det store samspil. Men intet af dette ville være noget uden den gode historie.

Man skal have noget på hjertet, noget at fortælle. Det er hjertet i en enhver ‘teaterorganisme’. Der er så mange måder at fortælle en god historie på. En af måderne er at fjerne alt det overflødige. At skære forestillingen helt ind til det mest basale. At bære historien frem, og turde stå næsten bar overfor publikum – og så bare fortælle.

Horsens Kommunes Børneteaterpris gives i år som anerkendelse til et teater, der har forstået denne enkelthed. Et teater, der har gjort enkeltheden til et kendemærke, som kompromisløst holder fast ved fortællestilen, og som gør den til sin egen. Et teater der levendegør, tryllebinder og fascinerer ung som gammel. Et teater, der med sin stil, har inspireret kolleger, børn og voksne i hele landet.

Skal de selv beskrive, hvad de gør, siger de: “Vi ønsker at fortælle, så verden forsvinder omkring publikum”, eller “Vi inviterer vore tilhørere med på en rejse ind i eventyrets verden, hvor vi sammen kan hente noget af den kraft, der ligger gemt i de gamle historier.” Prisen går i år til et teater med to fortælleglade fyre, for hvem fortællelysten er så stærk, at de har skabt deres eget teater.

Prisen går til ‘Det Fortællende Teater’.”

Story Play:

Fortælling i bevægelse,
klik her

Her kan vi ses:
 • søn
  22
  apr
  2018

  Amled

  11.00 og 13.00Aprilfestivalen. Karlsladen, Grenåvej 14, 8410 Rønde.
 • søn
  29
  apr
  2018

  Bjowulf

  11:00BestTellers, Krusågade 27, 1719 København V
 • fre
  04
  maj
  2018
  søn
  06
  maj
  2018

  Beowulf

  20:00International Storytelling Festival Zürich
 • lør
  26
  maj
  2018
  søn
  27
  maj
  2018

  Bjowulf/Lille Dessert

  Fortælledage, Sagnlandet Lejre, Slangeallé 2, Lejre
 • tors
  31
  maj
  2018
  man
  04
  jun
  2018

  Beowulf

  20:00International Storytelling Festival Singapore
 • fre
  08
  jun
  2018
  søn
  10
  jun
  2018

  Beowulf/Ye Gods

  Beyond the Border - Wales International Storytelling Festival
 • ons
  25
  jul
  2018

  I Guder!

  15:00Amfiscenen, Bygholm Park, Horsens.
Kontakt:

Jesper la Cour
post@detfortaellendeteater.dk