Æresprisen 2019

Wordsfestivalen, Helsingør , Danmark.

 

Craftmanship in creating mythological caracters

Magic Curtain, Targivishte, Bulgarien 2014

 

Best storytelling and interaction production

Kingfestival, Novgorod, Rusland 2009

 

Tall tale Competition International Award

St. John’s Storytelling Festival, Newfoundland, Canada 2007

 

Børneteaterprisen 2006

Motivationen

Horsens Kommunes Børneteaterpris uddeles hvert år i forbindelse med børneteaterfestivalen. Årets pris blev lørdag aften overrakt til Det Fortællende Teater. Ved prisoverrækkelsen læste Borgmester Vagn Ry Nielsen komitéens begrundelse for at tildele Det fortællende Teater prisen.

“- At spille teater er mange ting. Teatret rummer mange facetter, og at kunne kunsten kræver sit. Der skal dygtige skuespillere til, så vi har nogen at leve med, en scenografi til at sætte rammen, lys til at oplyse og understrege det vi ser. Kostumer. Iscenesættelse… teatret er det store samspil. Men intet af dette ville være noget uden den gode historie.

Man skal have noget på hjertet, noget at fortælle. Det er hjertet i en enhver ‘teaterorganisme’. Der er så mange måder at fortælle en god historie på. En af måderne er at fjerne alt det overflødige. At skære forestillingen helt ind til det mest basale. At bære historien frem, og turde stå næsten bar overfor publikum – og så bare fortælle.

Horsens Kommunes Børneteaterpris gives i år som anerkendelse til et teater, der har forstået denne enkelthed. Et teater, der har gjort enkeltheden til et kendemærke, som kompromisløst holder fast ved fortællestilen, og som gør den til sin egen. Et teater der levendegør, tryllebinder og fascinerer ung som gammel. Et teater, der med sin stil, har inspireret kolleger, børn og voksne i hele landet.

Skal de selv beskrive, hvad de gør, siger de: “Vi ønsker at fortælle, så verden forsvinder omkring publikum”, eller “Vi inviterer vore tilhørere med på en rejse ind i eventyrets verden, hvor vi sammen kan hente noget af den kraft, der ligger gemt i de gamle historier.” Prisen går i år til et teater med to fortælleglade fyre, for hvem fortællelysten er så stærk, at de har skabt deres eget teater.

Prisen går til ‘Det Fortællende Teater’.”

Story Play:

Fortælling i bevægelse,
klik her

Her kan vi ses:

no event

Kontakt:

Jesper la Cour
post@detfortaellendeteater.dk